09-11-2024
10:00-16:00
Woerden

Bustour Energie

De Knop Geldermalsen

De eerste halte van deze speciale energietour gaat naar het centrum voor duurzaamheid ‘De Knop’ in Geldermalsen. De Knop is de uitvalsbasis voor de Coöperatie Duurzaam West Betuwe, het Energieloket West Betuwe, Betuwestroom en Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. En dé locatie waar inwoners van gemeente West Betuwe terecht kunnen voor advies over duurzaam wonen en leven. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd met duurzaamheid als uitgangspunt. Vanuit De Knop horen we meer over de grote projecten van Betuwewind en bezoeken we met de bus een aantal van deze projecten. Zo hebben zij al meerdere windparken gerealiseerd, een ‘WattHub’ voor het opladen van vrachtwagens en zijn ze bezig met het realiseren van een voedselbos en een zonnegaard. Via hun eigen Duurzaamheidsfonds Betuwewind vloeit de winst weer terug naar de gemeenschap, door projecten en initiatieven te ondersteunen die de duurzaamheid en leefbaarheid van hun regio bevorderen.

Duurzaamheidswinkel Woerden

Na de lunch vertrekt de bus naar de Duurzaamheidswinkel in Woerden. Deze duurzaamheidswinkel wordt gerund door bevlogen vrijwilligers van Duurzaam Woerden. Hier maken ze advies over duurzaamheid echt tastbaar. In de winkel vind je allerlei handige duurzame snufjes en natuurlijk ook betrouwbare techniek en oplossingen zoals isolatie, warmtepomp, zonnepaneel, sedum of infraroodverwarming. Maar ook van alles voor een afvalvrij leven; een ruilkast, een recyclebar, een puzzelbieb. En sinds kort ook een zadenbank. Leuke en praktische oplossingen die de stap naar duurzamer leven een stuk gemakkelijker en ook nog eens leuk maken! En dat allemaal onder het genot van een duurzaam kopje koffie of thee. We krijgen een rondleiding, horen meer over dit project en iemand van de energiecoöperatie van Duurzaam Woerden komt ook wat vertellen over wat zij zoal doen.

Programma

10:00 – Opstappen bij Utrecht CS
10:30 – Bezoek Duurzaamheidscentrum De Knop Geldermalsen
12:15 – Met de bus langs projecten van Betuwewind
13.15 – vertrek naar Woerden
14.00 – Bezoek Duurzaamheidswinkel Woerden
16.00 – vertrek bus
16.35 – aankomst Utrecht CS

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden