09-11-2024
11:00
Flevoland

Flevoland

Ontmoetingspark Buiten

De eerste stop is dit bewonersbedrijf midden in Dronten. Een gloednieuw recreatiegebied met theehuis Binnen bij Buiten, dagbesteding Buitenkans en een dierenpark. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die moeilijk aan een baan komen, biedt Dagbesteding Buitenkans een oplossing. Een plek om te groeien en bezig te zijn in de praktijk. Met mensen en dieren, in de keuken en in het groen. Er zijn zes volwassen deelnemers die worden begeleid door drie betaalde krachten en een aantal vrijwilligers. Het dierenpark is een plek waar buurtbewoners van alle leeftijden graag samenkomen. Het is één van de oudste voorzieningen in dit deel van Flevoland: al vijftig jaar komen mensen uit de buurt op deze groene plek vlak naast het centrum. In 2022 zijn alle dierenverblijven geheel vernieuwd. Kom jij mee op tour naar Flevoland om een inkijkje te krijgen bij deze fantastisch mooie plek?

Urban Planning – Oosterwold

Dit is een unieke plek dichtbij Almere waar bewoners met elkaar een woongebied van in totaal 43km2 inrichten. Een enthousiaste vrouw die de omgeving de afgelopen jaren heeft zien transformeren leidt ons rond. Ze vertelt over de manier waarop buurtbewoners hier zelf hun buurt ontwikkelen zonder tussenkomst van de gemeente. Zo mag je zelf kiezen hoe je huis eruitziet, maar zijn er wel een aantal gemeenschappelijke afspraken gemaakt om het landelijke karakter van de omgeving te waarborgen: 18% bouw, 8% wegen, 13% openbaar groen, 2% water en 59% stedelijke landbouw. Verder vertelt een bewoonster haar eigen ervaring over het wonen op deze bijzondere plek. Zij heeft als een van de eersten een groot stuk grond gekocht. Er was toen nog geen plan voor voorzieningen zoals riolering en ook een weg naar de kavel was nog niet aangelegd. Benieuwd? Ga dan mee op deze tour.

Programma

11:00 – Opstap Almere Centraal station
11:30 – Aankomst Ontmoetingspark Buiten
11:35 – Rondleiding & activiteit
12:30 – Lunch
13:15 – Vertrek bus
13:45 – Aankomst Urban Planning Oosterwold
13:55 – Rondleiding & activiteit
15:25 – Vertrek bus
16:00 – Aankomst Almere Centraal station

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden