Over ons

Ondernemen met je Buurt is het landelijk programma dat buurtbewoners helpt om maatschappelijke, duurzame impact te creëren. We delen kennis, vergroten vaardigheden en maken bewonersbedrijven zichtbaar. Doe mee en laat jouw goede idee of initiatief groeien tot een succesvol bewonersbedrijf.

Belangrijk én leuk

We laten zien dat ondernemen met je buurt niet alleen belangrijk, maar ook leuk is! Zo vergroten we de impact van honderden bewonersbedrijven die Nederland duurzamer en socialer maken. Want in steeds meer steden en dorpen zijn bewonersbedrijven immers een groeiende motor van de wijkeconomie. Op deze pagina vindt je alle informatie over ons.

Elke gemeente een bewonersbedrijf!

Bewonersbedrijven zijn ondernemingen in handen van bewoners en leveren een belangrijke, positieve bijdrage aan de buurt. Ze werken zelfstandig, hebben een verdienmodel en laten de opbrengst weer terugvloeien in de buurt. Door gebrek aan kennis, vaardigheden en goede voorbeelden blijkt de stap naar een rendabel bewonersbedrijf best lastig voor bewoners en gemeenten. Daar gaan wij verandering in brengen. Wij gunnen elke gemeente een bewonersbedrijf!

Over ons – samenwerking

Ondernemen met je Buurt is een samenwerking tussen LSA Bewoners en Social Enterprise NL. Deze organisaties bundelen hun kennis van sociaal ondernemerschap, jarenlange ervaring in de wijk en een uitgebreid landelijk netwerk in dit programma. Ondernemen met je Buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over ons – Partners

Social Enterprise
Social Enterprise NL is sinds 2012 een landelijke netwerkorganisatie en aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die ondernemen om de wereld te verbeteren met geld als middel, niet als doel. De meer dan 425 leden maken gebruik van masterclasses en groeiprogramma’s en ontvangen ondersteuning van coaches.

LSA Bewoners
LSA Bewoners is een vereniging van actieve bewonersgroepen door het hele land die zich inzetten voor hun buurt. Ze helpen actieve bewoners impact maken door het organiseren van bijeenkomsten, het delen van kennis, het beschikbaar stellen van het netwerk én door de stem van de bewoners te laten horen bij beleidsmakers.

Nationale Postcode Loterij
Dit programma is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Postcode Loterij. Met hun schenking ondersteunen zij de beweging van bewonersbedrijven in Nederland.

Kijk hier voor het huidige aanbod aan trainingen en bijeenkomsten van Ondernemen met je Buurt.