09-11-2024
10:00 uur
De Leutfabriek, Sas van Gent

Zeeland & Vlaanderen

De Leutfabriek in Sas van Gent – Dit creatieve bolwerk is gevestigd in een oud fabriekscomplex annex evenementenhal die leeg kwam te staan. Daar wisten ze in Zeeland wel raad mee. Inmiddels omgetoverd tot een creatieve broedplaats waar kunstenaars, muzikanten, bandjes, carnavalsverenigingen en andere creatievelingen gehuisvest zijn. Samen willen een fijn en leefbaar Sas van Gent creëren. Benieuwd naar deze ondernemende en culturele broedplaats in het zuiden van ons land? Stap in en reis mee! 

Den Hannekensnest – Vlaanderen – Nog een klein eindje doorrijden en dan gaan we de grens over naar België. In Kerkbrugge-Langerbrugge kregen buurtbewoners in 2015 een voormalige kerk in erfpacht voor 30 jaar. Samen met een organisatie die zich inzet voor kwetsbare inwoners, gingen ze aan de slag om van de kerk een centrale ontmoetingsplek te maken. Een plek waar winkelen en creativiteit op een prachtige manier samenkomen en waar je deel kunt uitmaken van een gemeenschap die zich inzet voor positieve verandering. Kom meer leren over dit vernieuwende concept bij onze zuiderburen! 

Programma

10.00 Bus Vertrekt
10.30 Aankomst
10.45 rondleiding en presentatie
12.00 Lunch
13.00 Vertrek bus
13.30 aankomst
13.45 Wandeling met gids
15.00 Vetrek
15.30 Aankomst start locatie

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden