21-07-2023

Buurten bij Copernikkel

Wij gingen Buurten bij Copernikkel, een actief en energiek bewonersbedrijf met wel veertien initiatieven die elkaar versterken en de buurt mooier maken.

Copernikkel is een plek vol inspiratie, enthousiasme en warmte. Bij aankomst werden we verwelkomd door Suzanne van Hees, coördinator van Copernikkel. Ze vertelde ons hoe de wijk ooit op de nominatie stond om gesloopt te worden. Maar door de inzet van de wijkraad en bewoners, werd de sloop van de baan geveegd en ontstond er een prachtige plek vol mogelijkheden.

Wij gingen langs De Boschveld Wereldkeuken, waar heerlijke gerechten uit verschillende culturen worden bereid, De Wereldtuin, een stuk groen in de buurt, de inloopkamer, waar iedereen kan aankloppen voor een praatje of een luisterend oor en de naaimeet-up, waar we verschillende vrijwilligers spraken. Hun enthousiasme was aanstekelijk en het was inspirerend om te horen hoeveel vreugde en persoonlijke voldoening ze halen uit hun bijdrage aan de buurt.

Ook een keer een kijkje nemen bij een bewonersbedrijf? Neem een kijkje in onze agenda voor komende edities in Groningen en Rotterdam: https://lnkd.in/e7cz3Yr9