22-09-2022
14.45-18.00 uur
Rotterdam, het Wijkpaleis

Het belang van vastgoed voor bewonersbedrijven

Op donderdag 22 september organiseren LSAbewoners, Stichting DOEN, KNHM Foundation en Social Enterprise NL het evenement ‘het belang van vastgoed voor bewonersbedrijven’. Hiermee sluiten we het tweejarig project Social finance for community based social enterprises feestelijk af. 

2 jaar lang hebben we intensief gewerkt aan het verbeteren van de toegang tot financiering van vastgoed voor bewonersbedrijven. We staan niet alleen stil bij de belangrijkste lessen door bewonersbedrijven die succesvol een pand hebben gekocht een podium te bieden. We kijken ook naar wat er in het verschiet ligt. Een toekomst waarbij nog meer vastgoed in handen komt van ondernemende bewoners. Daarom vieren we feest! 

Key note Hugh Rolo komt over uit de UK met de trein. Hugh zet zich al zijn hele leven in voor krachtige gemeenschappen en deelt de lessen uit het Verenigd Koninkrijk. Ze lopen voor als we kijken naar vastgoed in handen van bewoners. Wat kunnen we leren van hen?

Deze middag is vooral interessant voor initiatiefnemers van bewonersbedrijven die zich oriënteren op de aankoop van een pand. Maar zeker ook financiers die maatschappelijke investeringen op de agenda hebben of ambtenaren op het gebied van sociaal domein, vastgoed of maatschappelijke ontwikkelingen die in hun werk (binnenkort) met bewonersbedrijven en bewonersinitiatieven te maken hebben. 

Programma 

14.45-15.00 inloop 
15.00-15.15 welkomstwoord door LSA bewoners en Social Enterprise NL
15.15-16.00 een internationale gast neemt je mee in de waarde van vastgoed in handen van bewoners. Inspiratie en lessen uit het buitenland. 
16.00-16.30 vertaling naar de Nederlandse context door Marije van den Berg, Arno Boon (BOEi) en iemand van KNHM.
16.45-17.30 verdiepingsrondes 
Verdiepingssessie 1: de aankoop van het Wijkpaleis en de samenwerking met financiers
Verdiepingssessie 2: de aankoop van vastgoed en de samenwerking met gemeente 
17.30-18.00 feestelijke ondertekening van een Memorandum of Understanding waarmee verschillende partijen hun intenties om zich in te zetten voor vastgoed in handen van bewoners bekrachtigen met een handtekening. 
18.00 een heerlijke maaltijd verzorgd door de sterren van het Wijkpaleis Lees hier meer over het project. 

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project ‘social finance for community based social enterprises’. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Heb je een vraag?

Stel ‘m gerust aan één van ons!  
Jorien Campagne jorien@social-enterprise.nl

Ik ben er graag bij!