09-11-2024
10:30
Amsterdam

Amsterdam

De VerbroederIJ – Welkom bij de VerbroederIJ! De leukste strandtent en ontmoetingsplek in Amsterdam Noord. Dit buurtbedrijf is van alle markten thuis en zet alles op alles om een fijne plek te zijn voor alle buurtbewoners. Met een uitnodigend restaurant, zaalverhuur en opdrachten in het sociaal domein is de VerbroederIJ een echte sociale wijkondernemer. De projecten met bewoners en samenwerkingen met andere sociaal ondernemers zijn haast niet bij te houden. De mogelijkheden hier lijken oneindig. Of je nu iets wil doen met moestuinieren of je eigen theaterfestival wil organiseren, hier denken ze met je mee en maken het mogelijk. Zaterdag neemt initiatiefnemer Tania je mee in hun bijzondere aanpak en krijgen we natuurlijk een heerlijke lunch uit eigen restaurant. Dit wil je niet missen! 

De Natuurkamer – We vervolgen onze reis in Amsterdam naar een groene ontmoetingsplek in Amsterdam Nieuw-West. Gelegen aan de Sloterplas, biedt de Natuurkamer een groene oase waar iedereen welkom is om deel te nemen aan creatieve projecten en activiteiten. Met een focus op duurzame ontwikkeling, stimuleren ze een gezonde levensstijl en bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een buurt die snel ontwikkeld, bieden zij ruimte voor bewoners en lokale ondernemers om deze plek mede vorm te geven. Onder leiding van Koos ervaren we dit heuse natuurbelevingscentrum, waar ondernemen, betrokkenheid en duurzaamheid samensmelten tot een unieke ervaring! Kom je met ons mee? 

Programma

10:30 – Opstap Amsterdam Centraal Station 
10:50 – Aankomst VerbroederIJ
11:00 –  Rondleiding & activiteit 
12:30 – Lunch 
13:30 – Vertrek bus
13:55 – Aankomst De Natuurkamer 
14:00 –  Rondleiding & activiteit 
15:30 – Vertrek bus
16:00 – Aankomst bij Amsterdam Centraal Station

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden