09-11-2024
10:00
Arnhem

Arnhem

Bewonersbedrijf Malburgen – Dit bewonersbedrijf is gevestigd in het Bruishuis, een voormalig verzorgingstehuis van 10 verdiepingen in Malburgen. De initiatiefnemers huren het pand van een wooncorporatie en halen inkomsten uit de verhuur van ruimtes aan bewoners, studenten en maatschappelijke organisaties. Inmiddels hebben ze ook een prachtige speeltuin voor de wijk aangelegd, is er een heuse bioscoop op de bovenste verdieping (mét uitzicht) en een theehuis. In het pand bruist het van de maatschappelijke initiatieven. Laat je rondleiden door directeur Walter en raak geïnspireerd door zijn ervaringen en ambities! 

’t Broek Omhoog – In de Arnhemse wijk Broek vind je op verschillende plekken vestigingen van ’t Broek Omhoog. Een sociale onderneming die met verschillende activiteiten mensen helpt om weer mee te doen in de samenleving. Ontmoet Handige Harrie en Gerrit de Fietsenmaker en ontdek hoe zij samen sociaal ondernemerschap handen en voeten geven. Maar ook de goedkoopste betaalde parkeerplaats in Arnhem Centrum wordt gerund door dit bewonersbedrijf. Wil je weten hoe ze dit allemaal voor elkaar kregen? Stap in en kom naar Arnhem! 

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden