09-11-2024
11:00
Brabant

Brabant

Copernikkel Den Bosch (nog te bevestigen)

Copernikkel is een actief en energiek bewonersbedrijf met wel 14 initiatieven die elkaar versterken en de buurt mooier maken. Het is een plek vol inspiratie, enthousiasme en warmte. Denk bij initiatieven van Copernikkel aan de fietswerkplaats, klussendienst, taallessen en wereldkeuken. Kortom een middelpunt in de wijk waar dromen werkelijkheid worden en bewoners de handen ineenslaan. Kom jij met ons mee om een kijkje te nemen bij dit mooie bewonersbedrijf? Schrijf je dan in voor de tour in Brabant.

Dorpscoöperatie Esbeek

In het Brabantse Esbeek gebeuren bijzondere dingen met hulp van bewonersbedrijf Coöperatie Esbeek. Deze actieve dorpscoöperatie werd in 2007 opgericht om de vergrijzing in Esbeek tegen te gaan, maar ook om de leefbaarheid van het dorp te vergroten. Ze kochten o.a. het dorpscafé aan, realiseerden nieuwe starterswoningen en bouwden de leegstaande kerk om tot een moderne brede school. Ook openden ze met succes een wandelmuseum. Deels gefinancierd uit subsidies, maar minstens zo belangrijk zijn de inkomsten van het bewonersbedrijf uit onder meer het dorpscafé.

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden