02-10-2023
15:00
Almelo

Buurten bij De Hagedoorn in Almelo

Met ‘Buurten bij bewonersbedrijven’ gaan wij elke maand langs bij een ondernemend bewonersinitiatief in een andere provincie. Mede-initiatiefnemers, ambtenaren en alle andere geïnteresseerden kunnen zich bij ons aansluiten om zo bewonersbedrijven te leren kennen en inspiratie op te doen. 

Op maandag 2 oktober gaan wij op bezoek bij bewonersbedrijf De Hagedoorn in Almelo. Je krijgt een unieke inkijk in een succesvol bewonersbedrijf die al hun opbrengsten terug stoppen in de wijk om de leefbaarheid voor de bewoners te bevorderen. 

De Hagedoorn

De Hagedoorn is een bewonersbedrijf die zich focust op het verbeteren en bevorderen van de sociale, economische en fysieke leefbaarheid in de wijk Nieuwstraatkwartier. Dit doen ze in de voormalige basisschool De Hagedoorn, waar ze sinds 2019 trots eigenaar van zijn. In het bedrijf werken velen vrijwilligers vanuit de wijk, en de opbrengsten die ze verdienen stoppen ze allemaal terug in de buurt om de buurt op te krikken. 

Ondertussen is De Hagedoorn dermate gegroeid, dat er nu meerdere ondernemingen in het pand zijn gevestigd. Er zit bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk, een fotograaf, buurtzorg en het Legers des Heils in. De buurtbewoners hebben de rol van gastvrouw/gastheer en zorgen voor het gebouw.  

Kortom, een unieke plek die je vooral moet ervaren. Kom je langs voor een leerzame rondleiding bij De Hagedoorn? 

Praktische informatie

  • Wanneer? Maandag 2 oktober, 15:00 – 17:00  
  • Waar? De Hagedoorn, Wilgenstraat 11, 7605 EG Almelo 
  • Voor Wie? Iedereen die zich wil laten inspireren en meer wil leren over ondernemende bewonersinitiatieven! 
  • Kosten? GRATIS! 

Meld je hier aan!