24-08-2023
16:00 -1830
Rotterdam

Buurten bij het Wijkpaleis in Rotterdam 

Met ‘Buurten bij bewonersbedrijven’ gaan wij elke maand langs bij een ondernemend bewonersinitiatief in een andere provincie. Mede-initiatiefnemers, ambtenaren en alle andere geïnteresseerden kunnen zich bij ons aansluiten om zo bewonersbedrijven te leren kennen en inspiratie op te doen.  

Op donderdag 24 augustus gaan we naar Rotterdam voor de tweede editie in Zuid-Holland. Je krijgt een unieke inkijk bij het Wijkpaleis, een echt pionier op het gebied van bewonersbedrijven!  

Het Wijkpaleis 

In het Wijkpaleis gaat het over maken. Het is een plek om van elkaar te leren door samen te maken en te ondernemen. Door de diversiteit aan gebruikers is er volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen en kruisbestuiving. 

Het Wijkpaleis heeft een ‘dorpszaal’ die ruimte biedt voor ontmoeting, vier publieke productieplekken – van wijkkeuken tot maaklokaal, van textielatelier tot houtwerkplaats – waar samen kan worden gemaakt, er zijn 18 werkplaatsen voor professionele makers en het biedt onderdak aan de dependance van de RK Maria Basisschool, een echte wijkschool. 

Kortom, een unieke plek die je vooral moet ervaren. Kom je langs voor de rondleiding en een hapje eten? 

Praktische informatie

  • Wanneer? Donderdag 24 augustus, 16:00 – 18:30 uur (inclusief hapje eten) 
  • Waar? Het Wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72a, 3021 JS Rotterdam 
  • Voor wie? Iedereen die zich wil laten inspireren en meer wil leren over ondernemende bewonersinitiatieven! 
  • Kosten? Gratis, inclusief hapje eten 

Meld je aan!