28-07-2023
11:00 - 16:00
Groningen

Buurten bij SportCentrum Noord en het Groenhuis in Groningen

Met ‘Buurten bij bewonersbedrijven’ lang gaan wij elke maand langs bij een ondernemend bewonersinitiatief in een andere provincie. Mede-initiatiefnemers, ambtenaren en alle andere geïnteresseerden kunnen zich bij ons aansluiten om zo bewonersbedrijven te leren kennen en inspiratie op te doen.  

Op vrijdag 28 juli gaan we naar Sportcentrum Noord en het Groenhuis voor de eerste editie in Groningen. Je krijgt een unieke inkijk bij twee bewonersbedrijven die op kleine afstand van elkaar liggen. Het is ook mogelijk om één dagdeel bij te wonen. 

SportCentrum Noord

SportCentrum Noord is een unieke plek in de stad Groningen met gezondheid als middel voor verbinding. Het is niet alleen een thuis voor de meest uiteenlopende sportaanbieders maar ook voor mensen uit de wijk door de ontmoetingsruimte. Daarnaast denken ze graag met bewoners mee om te werken aan andere initiatieven voor de buurt.  

Het Groenhuis

Het Groenhuis is de wijkwerkplek waar alles draait om groen én doen. Iedereen kan er aan de slag: er is geen papierwerk of eventuele indicatie nodig. Er is een kringloopwinkel, werkplaats, repaircafé en een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk. En dat is nog lang niet alles! 

Praktische informatie

  • Wanneer? Vrijdag 28 juli 11:00-16:00. 
  • Programma: 11:00 tot 14:00 bij SportCentrum Noord (inclusief lunch) en 15:00-16:00 bij het Groenhuis.
  • Adres SportCentrum Noord: Van der Hoopstraat 6, 9716 JM Groningen.
  • Adres het Groenhuis: Madoerastraat 20, 9715 HG Groningen.
  • Voor wie? Iedereen die zich wil laten inspireren en meer wil leren over ondernemende bewonersinitiatieven! 
  • Kosten? Gratis, inclusief lunch bij SportCentrum Noord! 

Meld je aan!