16-05-2023
13:00 - 16:00
Nieuw Rotsoord, Utrecht

Crowdfunding Voor je buurt

Heb jij een goed idee waarmee je jouw buurt of wijk nog socialer, veiliger en/of leuker maakt? Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld en/of materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Wij organiseren in samenwerking met Voor je Buurt een workshop waarin we je meer vertellen over crowdfunding en campagne voeren.

Deze workshop leert jou in 2.5 uur tijd de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne. Ook krijg je de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten en hier feedback op te vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om andere initiatiefnemers te ontmoeten.

Wat gaan we doen?

In het eerste deel van de workshop gaan we in op de redenen waarom je als initiatief een campagne zou voeren voor geld, hulp en/of bekendheid. We laten je aan de hand van voorbeelden zien wat voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne, wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Verder zetten wij je aan het denken over wat je allemaal nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren.

In het tweede deel ga je direct in groepjes aan de slag met het vormgeven van jouw campagneplan en bespreken we hoe je supporters van de campagne al tijdens de voorbereiding kunt enthousiasmeren en betrekken. In het derde deel gaan we brainstormen over mogelijke tegenprestaties. En tot slot bespreken we op welke manier je een campagnepagina aanmaakt en een wervende pitch schrijft en geeft.

Praktische informatie

Datum? Dinsdag 16 mei
Tijd? 13.00 – 16.00 (inclusief pauze)
Locatie? Nieuw Rotsoord, Briljantlaan 101, 3523 CD Utrecht
Aantal deelnemers? Er is plek voor maximaal 15 initiatieven.
Door wie? De training wordt verzorgd door Voor je Buurt.
Kosten? Gratis!

Meld je aan!