29-03-2023
15:00-20:00
Rotterdam

De ondernemende speeltuin: vind inkomstenbronnen en je plek in de buurt

Ben jij een ondernemende buurtbewoner of vrijwilliger en run je een speeltuin? Zoek je naar nieuwe inkomstenbronnen voor een toekomstbestendige speeltuin? Benieuwd naar hoe je de gemeente meekrijgt met je plannen? Of hoe je meer verbinding met de buurt krijgt? Kortom, wil je met een ondernemende blik naar je speeltuin kijken? Kom dan naar de training ‘De Ondernemende Speeltuin’.

Samen met Branchevereniging LOS organiseren we de training De Ondernemende Speeltuin. In deze training krijg je antwoorden op vragen als:

  • Hoe kunnen we fondsen of subsidies aanboren? Hoe kan je ‘eigen’ inkomsten genereren uit verkopen of door het organiseren van activiteiten?
  • Hoe kijk je naar je buurt? Welke assets zijn daar in de vorm van geld, middelen en vrijwilligers en hoe verbind je die aan jouw speeltuin?
  • Hoe krijg je de gemeente mee met je (vernieuwende) plannen?

Je gaat tijdens de training ook alvast zelf aan de slag met de plannen voor je eigen speeltuin.

Wat gaan we doen tijdens de training?

Carolien van de Speeldernis in Rotterdam vertelt je in vogelvlucht alles over hoe zij de afgelopen jaren financiële stabiliteit bracht, financiering voor elkaar kreeg en hoe zij deze bijzondere natuurspeeltuin samen met een heel team runt. Voor de liefhebber leidt ze je rond door de speeltuin.

Roderik en Katusha van de Buurtcamping weten als geen ander hoe de zoektocht naar geld, middelen en draagvlak in elkaar steekt. Ze vertellen uit eigen ervaring hoe je aan de slag kan gaan met het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen, hoe je als speeltuin je plek in de buurt claimt en doe je de mogelijkheden benut die er zijn voor draagvlak en verbinding. Na deze training neem je de geleerde ondernemersvaardigheden mee naar huis die je in kan zetten voor je eigen speeltuin.

Carolien Ruigrok-Nieuwland is directeur van natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam. Jaarlijks ontvangen zij ruim 33.000 volwassenen en kinderen die komen genieten van de speelnatuur. Kinderen worden hier uitgedaagd om te klimmen, te rennen, te bouwen en te sjouwen, vies te worden en een schram op te lopen – al die dingen die horen bij het kind-zijn.

Praktische informatie

Wat: De Ondernemende Speeltuin: vind inkomstenbronnen en je plek in de buurt
Wanneer: Woensdag 29 maart van 15-20 uur
Waar: De Speeldernis, Roel Langerakweg 25b, 3041 JK Rotterdam
Kosten: Gratis
Voor wie: Initiatiefnemers of bestuursleden van speeltuinen die graag meer willen leren over ondernemerschap en zo nog meer uit hun speeltuin kunnen halen.

Wie is LOS?

LOS vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren opgroeien in een speelrijke, uitdagende en natuurlijke omgeving. Dat draagt bij aan hun gezonde ontwikkeling. Als brancheorganisatie ondersteunen ze de 900 speeltuinen, stads- en kinderboerderijen en kindervakantieorganisaties die bij ze zijn aangesloten.

Meld je aan