27-02-2024
13:30 - 16:30
Amersfoort

Jouw financieringsmogelijkheden op rij (training op locatie)

De weg naar een financieringsaanvraag kan lastig zijn. Wil je meer overzicht krijgen over de verschillende financieringsmogelijkheden die bestaan en leren waar kansrijke investeringen voor jouw initiatief liggen? Wil je meer weten over hoe je de impact die jouw initiatief maakt, kan inzetten voor het aanvragen van financiering? En leren hoe je jouw achterban actief betrekt bij financiering? LSA Bewoners en Social Enterprise NL organiseren op 27 februari een inspirerende sessie die jou handvatten geeft voor het financieren van jouw initiatief! 

Wat gaan we doen? 

In deze training geven we een overzicht van verschillende financieringsmogelijkheden. Aan de orde komen onder andere financiering van fondsen, ‘community-gedreven’ vormen zoals crowdfunding, en relatief nieuwe vormen zoals impactinvesteringen. Waar haal je het geld vandaan om een goede start te maken én om daarna door te groeien en/of te blijven bestaan? Welke financiers lopen er warm voor de impact die jij wil maken? En hoe telt die impact mee in besluiten over toekenningen van financiële bijdragen en investeringen? 
 
Tijdens de training gaan we aan de slag met de contouren van een kansrijke financieringsstrategie voor jouw initiatief. Zo verken je welke financieringsmogelijkheden er wel en niet interessant voor je zijn. We kijken daarbij onder andere naar hoe verschillende manieren wel of juist niet slim samen kunnen gaan (stapelen), en hoe je je eigen achterban of doelgroep actief kunt betrekken bij financiering. 

Trainer

Martijn Arnoldus is oprichter van Social Finance Matters, en heeft ruime ervaring met trainingen voor sociaal ondernemers en maatschappelijke initiatieven. Hij werkt veel met fondsen en andere financiers en kan je een kijkje in de keuken geven van hoe die partijen werken. Martijn is tevens mede-oprichter van VoorjeBuurt en bestuursvoorzitter van een sociale onderneming, Juttersgeluk.

Praktische informatie

Wat: Financieringsmogelijkheden 
Wanneer: Dinsdag 27 februari 2024 van 13:30 tot 16:30 uur (inloop vanaf 13:15).
Waar: Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort: Miereveldstraat 72, 3817 RP Amersfoort. 
Let op: Is deze locatie onhandig voor jou? We organiseren deze training ook online op 14 maart 2024.  Dan zal er iets minder ruimte zijn om in te zoomen op jouw initiatief, maar kun je wel aansluiten! Heb je voorkeur voor de online training, meld je dan hier aan.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden 
Voor wie: Mensen die financiële vraagstukken hebben rondom het verwerven van fondsen en subsidies, crowdfunding en impactinvesteringen. Wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 12 bewonersinitiatieven.

Vragen over de training of andere feedback? Stuur een mail naar frodi@lsabewoners.nl 

Meld je aan