15-11-2022
20:00 - 21:30
Online

Juridisch spreekuur: je bewonersbedrijf strak én sociaal geregeld

Vind je de keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Juridische zaken saai? Welnee! Niet nadat je Karlijn Schuttelaar van Schuttelaar Law hebt ontmoet. Zij komt haar kennis met jullie delen . Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch.

Wat gaan we doen?

De formele oprichting van je bewonersbedrijf is vaak onvermijdelijk en de kosten voor goed juridisch advies een struikelblok. Daarom organiseren we dit spreekuur voor je. Je krijgt advies-op-maat en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersbedrijven.

Karlijn komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Je gaat in dit spreekuur dus ook echt aan de slag met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karlijn gepland worden.

Karlijn Schuttelaar geeft laagdrempelig advies van hoge kwaliteit. Ze helpt organisaties die de wereld beter willen maken en heeft de afgelopen jaren al veel sociaal ondernemers geholpen met juridische vragen. Ze stelt haar kennis nu ook beschikbaar aan bewonersinitiatieven!

Meld je hier aan!