09-11-2024
10:00
Rotterdam

Rotterdam

Wijkpaleis Rotterdam – Van loempiakar tot wijkpaleis. Dit bewonersbedrijf in Rotterdam West begon ooit met een loempiakar omdat er eigenlijk geen ontmoetingsplek in de buurt was. Inmiddels uitgegroeid tot bewonersbedrijf van formaat met een eigen pand. Voor de aankoop van 1.3 miljoen brachten ze ruim 600.000 euro bij elkaar met een obligatiecampagne voor Rotterdamse bewoners. In het pand van drie verdiepingen huizen een school, creatieve ondernemers en een ‘dorpsplein’ met duizend en één buurtactiviteiten. Deze zaterdag krijg jij een rondleiding en vang je een glimp op van alle activiteiten. 

Vogelnest Dordrecht  – We reizen door naar Dordrecht om een kijkje te nemen bij het Vogelnest. Begonnen als een koffiebar op een plein om te kunnen kletsen en koffiedrinken. Inmiddels een sociale onderneming die niet meer weg te denken is uit de buurt. Met (betaalde) opdrachten op het gebied van groen, duurzaamheid en sociaal domein en met buurtactiviteiten voor jong en oud. Samen maken ze hier dromen waar. Benieuwd naar hoe ze dat doen? Kom een kijkje nemen! 

Praktische info

De tour kost 7,50 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en lunch. Je bijdrage gaat naar de initiatieven die we gaan bezoeken en wordt vooraf gefactureerd. Maar we willen niet dat de kosten een belemmering voor je zijn om mee te gaan. Dus wil je wel graag mee, maar lukt betalen niet? Geef dat dan even aan bij je aanmelding, dan komt je bijdrage te vervallen.

Aanmelden