28-03-2024
15:00-20:00 uur
Kanaal30. Adres: Kanaalweg 30, 3526 KM Utrecht

Maak van jouw projectvoorstel een fondsenmagneet – vol (wachtlijst)

Ben jij klaar om jouw bewonersinitiatief naar nieuwe hoogten te tillen? Wil je leren hoe je een krachtige financieringsaanvraag schrijft die indruk maakt en resultaten oplevert? Meld je dan nu aan voor het Ondernemen met je Buurt Schrijfkamp en ontwikkel de vaardigheden om jouw financieringsdoelen te realiseren!

Voor wie?

Dit programma dat bestaat uit vier dagdelen is bedoeld voor ondernemende bewoners initiatieven die hun projectplan naar een hoger niveau willen tillen willen leren hoe je een goede financieringsaanvraag schrijft Of je nu net begint of al enige ervaring hebt, het Schrijfkamp biedt gegarandeerd waardevolle inzichten en praktische tools. Wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 8 bewonersinitiatieven.

Het programma

Onder begeleiding van Senna Bouteba van Blooming Projects, ontwikkel je de vaardigheden en inzichten die nodig zijn voor een succesvolle fondsenwerving voor jouw bewonersinitiatief. Met haar ruime ervaring bij het VSB Fonds, Start Foundation en Fonds Cultuurparticipatie weet Senna als geen ander hoe je van jouw aanvraag een ware fondsenmagneet maakt. Waarom doen jullie wat jullie doen. Die motivatie en de visie waar jullie aan werken is de moeite waard om te vertellen. Én voor financiers vaak de reden om wel of geen geld beschikbaar te stellen. Daar gaan we in het schrijfkamp mee aan de slag.
Na de laatste bijeenkomst heb je een aangescherpte Theory of Change, een geschreven financieringsaanvraag voorzien van feedback van de andere deelnemers en programmabegeleiders. Ook heb jij je netwerk van fondsen uitgebreid.

Waar en wanneer?

donderdag 7 maart | 19:30-21:00 uur
Online Startsessie
We gaan kennismaken met elkaar, we gaan het hebben over Theory of Change (ToC) en leggen de eerste bouwstenen voor jullie verhaal. Ook ontdek je tijdens deze eerste bijeenkomst je effectief de (beoogde) impact in kaart kunt brengen en leer de basisprincipes van een projectstructuur.

donderdag 28 maart | 15:00-20:00 uur
Intervisie en starten met schrijven
Samen met de andere deelnemers ga je in gesprek over jullie Theory of Change en zul je zien dat dat helpt om jullie verhaal verder aan te scherpen. Ook leer je meer over de basisprincipes van een financieringsplan en start je met schrijven.

donderdag 18 april | 15:00-20:00 uur
Het financiële plaatje

Je krijgt feedback op eerste versie van aanvraag en je krijgt persoonlijke begeleiding om je ideeën scherp te stellen en te vertalen naar een concreet verhaal. Ook gaan we deze keer in op de kunst van de financiële planning. Wat zijn financieringsmogelijkheden en welke financiers passen daarbij?

dinsdag 7 mei | 14:00-17:00 uur
Terugkomdag

Vandaag gaan we presenteren en delen we onze plannen met elkaar en een aantal fondsen. Ontvang feedback en breidt tegelijkertijd je netwerk van fondsen alvast uit.  

Gratis

Deze training is gratis. We vragen wel veel inzet als je meedoet. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw bewonersinitiatief echt een stap verder helpt en een goed plan oplevert, werk je tussen de trainingen thuis ook aan opdrachten. Je kunt tijdens het programma een beroep doen op begeleiding en support. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land.   

Meer informatie en vragen

Heb je vragen of wil je meer informatie, stuur een mail naar naomi@social-enterprise.nl

Aanmelden

Aanmelden kan tot 26 januari. In de week erna hoor je van ons of je mee kan doen.  Mis deze kans niet om de vaardigheden op te doen om jullie financieringsdoelen te realiseren!  🚀