16-04-2024
15:00 - 18:00
Reuver

Start met ondernemen met jouw buurt – editie Limburg

Wil je jouw dorp of buurt socialer, groener, veiliger, rechtvaardiger of mooier maken? Ben je onderdeel van een bewonersinitiatief of heb je een goed idee voor de buurt, maar loop je organisatorisch vast of is er een urgentie ontstaan om over andere geldstromen na te denken? Dan is deze bijeenkomst wat voor jou! 

Samen met VKKL, organiseren LSA Bewoners en Social Enterprise NL op 16 april 2024 een inspirerende bijeenkomst. Het doel is om aan je initiatief te werken en even niet erin, om de volgende nodige stap voor je buurtinitiatief te zetten. 

Wat gaan we doen? 

Op een interactieve manier doorlopen we alle stappen die onderdeel zijn van een succesvol ondernemingsplan. Dit als middel om alle belangrijke aspecten van je initiatief onder de loep te nemen en keuzes te maken. Door je initiatief goed in te richten en goed na te denken over verschillende geldstromen, is het mogelijk om op lange-termijn maatschappelijk impact te kunnen blijven maken. Of je nu je geldstromen onder de loep wilt nemen of opzoek bent naar meer structuur, met het ondernemingsplan kan je een volgende stap zetten! 

Naast zelf aan de slag te gaan vanuit de theorie, krijg je ook input uit de praktijk.  We bundelen onze krachten met een succesvol bewonersinitiatief uit de regio. Zij delen hun inspirerende verhaal en ervaringen, waar je als deelnemer waardevolle lessen uit kan halen. Het wiel opnieuw uitvinden is namelijk niet nodig. 

Aan het einde van de training eten we gezamenlijk een soepje en kun je in gesprek gaan met andere initiatiefnemers. Je ontmoet bondgenoten, gaat aan het einde van de bijeenkomst geïnspireerd terug naar je buurt met een opgeruimd hoofd en weet je wat je te doen staat om een volgende stap te zetten. 

Trainers

Hay Christiaens & Piet ten Haaf 

Samen met Hay en Piet lopen we langs de essentiële stappen voor een succesvol ondernemend bewonersinitiatief.  Beide heren zijn actief bij de VKKL en nemen al hun kennis en expertise mee om jou te begeleiden in het nemen van een volgende stap.

Hay Christiaens

Met een achtergrond in facilitair management en een eigen onderneming, geeft Hay al ruim 5 jaar advies aan bewonersinitiatieven in Limburg. Hij weet wat er speelt en ziet veel kansen voor initiatieven op het gebied van ondernemerschap.

Piet ten Haaf

Piet heeft zelf een multifunctioneel centrum opgezet en geëxploiteerd in Limburg en heeft veel ervaring in bedrijfsleiding. Met deze achtergrond en inzichten van de recente ontwikkelingen in het veld, adviseert hij menig bewonersinitiatief over de exploitatie en het beheer van gemeenschapsaccommodaties. Hij helpt hen om te komen tot een gezonde en duurzame exploitatie op het gebied van bestuurskracht, draagvlak, beheer en marketing. 

Stichting ’t Anker 

’t Anker is een multifunctioneel gebouw waar diverse verenigingen en instellingen dankbaar gebruik van maken. Noodgedwongen moesten zij een grote vernieuwingsslag maken, die ze op een ondernemende manier hebben aangevlogen. Hun verhaal nemen we mee als inspiratie voor hoe je jouw initiatief op een ondernemende manier kan vormgeven. 

VKKL

VKKL is de vereniging die is opgericht om initiatieven van bewoners te ondersteunen ter behoud of verbetering van de vitaliteit van dorpen en buurten in Limburg. Thema’s waar aan gedacht kan worden zijn Zorgen voor elkaar, wensbusinitiatieven en verduurzaming van gemeenschapsaccommodaties. De VKKL doet dit door uitwisseling van kennis en ervaringen en door activering, advisering en belangenbehartiging.

Praktische informatie

Wat: Start met ondernemen met jouw buurt – editie Limburg 
Wanneer: Dinsdag 16 april, 15:00 – 18:00 uur (inloop vanaf 14:45) 
Waar: Stichting ‘t Anker: Sint Annastraat 27, 5953 LR Reuver 
Voor wie: Voor mensen die een volgende stap willen zetten met hun buurtinitiatief of gemeenschapshuis en behoefte hebben aan structuur om te bepalen wat deze volgende stap moet zijn.  

Vragen over de training of andere feedback? Stuur een mail naar frodi@lsabewoners.nl 

Meld je aan