Katusha Sol

Placemakers
Amsterdam

Wil je een korte omschrijving geven van je bewonersbedrijf?

Placemakers is een bureau voor stadsactivatie: we vullen en richten plekken in, samen met de buurt. Zo zijn we betrokken bij het opzetten en opschalen van De Buurtcamping, een camping in stadsparken georganiseerd door lokale bewoners, waar de buurt kan kamperen en elkaar beter leren kennen. Inmiddels zijn er 53 Buurtcampings door het hele land. 

Wat is je rol/functie daar?

Ik ben directeur van Placemakers en mede-oprichter van De Buurtcamping. 

Welke expertise/ervaring breng je in?

Ik heb veel ervaring met het opzetten van projecten in de (semi-)openbare ruimte, waarbij we zoveel mogelijk impact willen maken op lokaal niveau. Daarbij houd ik me onder andere bezig met onderzoek doen in de buurt (luisteren en verkennen van lokale wensen en belangen), ideeën ophalen, samen iets ontwikkelen in co-creatie, draagvlak creëren, fondsen aanvragen en impact meten. 

Wat was het beste advies dat je kreeg in relatie tot het bewonersbedrijf/initiatief? Of gewoon een goede tip

Waar ik heel veel van heb geleerd, is gewoon doen. Dus een goed idee in het klein uittesten, dan zie je dingen die mislukken of juist heel goed werken. Je komt erachter door het op kleine schaal in de praktijk te brengen. Zo zien anderen ook hoe het werkt en kan je hen inspireren!