03-04-2024

10 tips voor het aanschrijven van fondsen 

De behoefte voor gedegen kennis over de verschillende financieringsmogelijkheden is een terugkerend thema bij bewonersinitiatieven. De wereld van financiering verandert constant en ondernemende bewoners zijn gebaat bij de meest recente kennis hierover. 

Ook dit jaar gingen initiatieven weer aan de slag met hun financiële uitdagingen. Op 27 februari en 14 maart organiseerden we wederom de training financieringsmogelijkheden, onder leiding van Martijn Arnoldus. We doken in de wereld van overheden, fondsen, bedrijven en crowdfunding, zodat initiatieven naar huis gingen met een goed overzicht van de financieringsmogelijkheden voor hun activiteiten. 

Fondsen blijkt een van de meest gewilde financieringsvormen voor bewonersinitiatieven. Het is echter niet altijd eenvoudig om het juiste fonds te vinden en om een succesvolle aanvraag te schrijven. Om je op weg te helpen, delen we hier 10 tips voor het aanschrijven van fondsen. Door deze tips te volgen weet je zeker dat je alles uit de kast hebt gehaald om jouw aanvraag te laten slagen. Bekijk ze hieronder!

Weet je nog niet bij welk fonds je wil aanvragen en ben je benieuwd welke lokale fondsen er in jouw omgeving actief zijn? Vraag dan nu de lokale fondsenlijst bij ons op door te mailen naar info@ondernemenmetjebuurt.nl.