30-09-2024

Kom met ons mee naar Tuin in de Stad!

“Ergens in Nederland, in een verre uithoek, diep in het Noorden ligt nog een kleine stad die weerstand biedt: Groningen. Stadjers noemen ze zichzelf en het is een eigengereid volkje.”

Op 9 november gaan we op 9 verschillende plekken in Nederland langs inspirerende bewonersbedrijven. TuinindeStad is een van de initiatieven waar we langs gaan op de tour in Groningen. Initiatiefnemer Frans Kerver klom onlangs in de pen om hun verhaal nog eens goed op te schrijven. De doorzetters van dit initiatief zijn ooit gewoon zelf begonnen en kregen veel voor mekaar, waardoor het stadhuis dacht “misschien moeten we es langs en informeren, hoe ze dat flikken (zonder onze subsidie).”

Op dit groene stukje in het Westerpark komen veel Groningers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De filosofie van Frans: “misschien kunnen mensen veel meer dan ze zelf denken, maar dan moet je ze dat wel vertellen. Ziek, zwak, misselijk; ook dan kun je je steentje bijdragen.” Dat werd niet meteen begrepen, maar inmiddels is het concept bewezen en “besloot de burgemeester dat er komende jaren fors zou worden geïnvesteerd in het Westpark.”

Ze blijven er op los filosoferen “daar op die vermadelijke TuinindeStad” en weten zich altijd op een creatieve en ondernemende manier staande te houden en door te ontwikkelen. Wil jij ervaren hoe het is om te filosoferen en ondernemen in het Westerpark? Meld je dan snel aan voor de bustour in Groningen om deze bijzondere plek met je eigen ogen te zien!

Het volledige verhaal van Frans kan je hier lezen.

En hier kun je je aanmelden om mee te gaan met de bustour door Groningen, die onder andere naar Tuin in de Stad gaat!